Hoe migreer ik mijn werelden van Spigot/Paper naar Vanilla?

Dit artikel is ervoor gemaakt om uitleg te geven over het migreren van Spigot/Paper werelden naar een Vanilla wereld. Ben je op zoek naar het artikel om een Vanilla wereld naar een Spigot/Paper wereld te migreren? Klik dan hier!
Om het converteren zo makkelijk mogelijk te maken, maken wij in dit artikel gebruik van een (S)FTP-programma. Wij raden hiervoor WinSCP of FileZilla aan. In dit artikel gebruiken wij WinSCP. Weet je niet hoe SFTP werkt? Klik dan hier om naar het SFTP artikel te gaan.

Heb je jouw server veranderd van Spigot/Paper naar Vanilla en merk je dat jouw nether en end wereld zijn gereset? Dit kan kloppen! Vanilla heeft namelijk een andere manier van wereld-data opslaan dan Spigot/Paper.

Als je een Spigot/Paper wereld hebt aangemaakt, is het je vast opgevallen dat er een world_nether en een world_end map zijn aangemaakt. Hierin slaat Spigot/Paper alle data van de nether en de end op. Vanilla slaat deze data niet in aparte mappen op, maar gebruikt hier de overworld (world) map voor. Als je deze map opent zie je een DIM-1 en DIM1 map. De DIM-1 map bevat de data van de nether en de DIM1 map de data van de end.

Om ervoor te zorgen dat de data succesvol wordt gemigreerd, dien je de onderstaande stappen volgen.

Ga naar jouw serverlijst en log eventueel in met jouw inloggegevens.
Klik op de server waarop je de migratie wilt uitvoeren.
Klik op Stop om de server uit te zetten. Dit is essentieel om de migratie succesvol uit te voeren.

We gaan nu connectie maken met jouw server via SFTP. Weet je niet hoe dit werkt? Klik dan hier om naar het SFTP artikel te gaan.
Open de data map.

Nu gaan we naar de wereld die je wilt migreren. Wil je de nether migreren? Navigeer dan naar data\world_nether\DIM-1. Wilt je de end migreren? Navigeer dan naar data\world_the_end\DIM1.
Download de region map van de desbetreffende wereld naar jouw computer.

Zodra de download klaar is, navigeer je naar de nieuwe wereld map. Wil je de nether migreren? Navigeer dan naar data\world\DIM-1. Wilt je de end migreren? Navigeer dan naar data\world\DIM1.
Upload de region map van jouw computer naar de desbetreffende map. Als je de melding krijgt om bestanden te overschrijven, accepteer je deze voor alle volgende bestanden.

Start jouw server op.

Je hebt nu succesvol jouw Spigot/Paper werelden gemigreerd naar een Vanilla wereld.

Bijgewerkt op: 16/09/2023