Om SFTP te gebruiken heb je een SFTP programma nodig. In dit artikel werken we met het programma WinSCP. Er zijn ook andere programma's waarmee je dit kan doen. Klik hier om naar de download pagina van WinSCP te gaan.
Als je de eerste keer verbindt met je server via WinSCP (dit kan ook bij andere SFTP programma's gebeuren) krijg je een Waarschuwing. Klik bij deze Waarschuwing op "Ja"

Ga naar jouw serverlijst en log in met jouw login gegevens.
Klik op de server waar je met SFTP wilt verbinden.
Klik in de bovenste balk op 'SFTP'.

Indien je nog geen wachtwoord hebt ingesteld voor jouw SFTP connectie, vul deze links in het vakje onder "Nieuw wachtwoord" in. Klik nadat je dit hebt gedaan op 'Update'.

Open het programma WinSCP.
Selecteer in WinSCP bij "Bestandsprotocol" het protocol "SFTP". Dit is essentieël!

Kopieër de tekst in het vakje "Connectie adres" uit het paneel naar het vakje "Adres doelcomputer" in WinSCP.

Kopieër de tekst in het vakje "Gebruikersnaam" uit het paneel naar het vakje "Gebruikersnaam" in WinSCP.

Kopieër de tekst in het vakje "Huidig wachtwoord" uit het paneel naar het vakje "Wachtwoord" in WinSCP.

Klik als je alles hebt ingevuld op "Inloggen" in WinSCP.

Dubbelklik op de map "data" om in je bestanden te gaan. In deze map vindt je alle bestanden en mappen van jouw server. Als je hier iets in wijzigt, upload of verwijdert gebeurt dit direct in jouw server bestanden, geen wachttijd dus!