Let op! Zorg ervoor dat de server die je als BungeeCord proxy wil gaan gebruiken op BungeeCord staat en alle servers die je wil koppelen op Spigot of PaperSpigot.
Start de server om de configuratiebestanden aan te maken.
Stop de server.
Open het bestandsbeheer.

Klik op het bestand "config.yml". Hierin staan alle BungeeCord instellingen.

Bekijk het "servers:" gedeelte van het configuratiebestand. Hier staat standaard een voorbeeld lobby server in. Deze kan worden aangepast en gebruikt als voorbeeld voor de servers die je wil koppelen.
Het standaard configuratiebestand met één lobby server
Voor elke server die je wil koppelen aan BungeeCord moet een blokje zoals voor de standaard lobby server worden toegevoegd. Vul bij "address" het IP en de poort in van de te koppelen server. In de schermafbeelding is een voorbeeld te zien van drie gekoppelde servers.
Drie gekoppelde servers
Verander de "ip_foward" instelling van "false" naar "true".

Sla het bestand op.

Start de server.

De volgende stappen moeten worden herhaald voor elke server die je in het configuratiebestand hebt gezet om te koppelen. Deze stappen worden NIET op de bungeecord server uitgevoerd maar op de GEKOPPELDE servers.
Start de server om de configuratiebestanden aan te maken.
Stop de server.
Open het bestandsbeheer.

Open het "spigot.yml" bestand.
Zet de instelling "bungeecord" van "false" naar "true".

Klik op "bestand opslaan".

Klik op configuratie -> server configuratie.

Klik op "beveiliging" en zet "online modus" uit.

Sla het bestand op.

Start de server.