Hoe koppel ik een server aan BungeeCord?

Let op! Zorg ervoor dat de server die je als BungeeCord proxy wil gaan gebruiken op BungeeCord staat en alle servers die je wil koppelen op Spigot of Paper.
Start de server om de configuratiebestanden aan te maken.
Stop de server.
Klik links in de navigatiebalk op Bestanden.

Klik op het config.yml bestand. Hierin staan alle BungeeCord instellingen.

Bekijk het servers: gedeelte van het configuratiebestand. Hier staat standaard een voorbeeld lobby server in. Deze kan worden aangepast en gebruikt als voorbeeld voor de servers die je wil koppelen.
Het standaard configuratiebestand met één lobby server
Voor elke server die je wil koppelen aan BungeeCord moet een blokje zoals voor de standaard lobby server worden toegevoegd. Vul bij "address" het IP en de poort in van de te koppelen server. In de schermafbeelding is een voorbeeld te zien van drie gekoppelde servers.
Drie gekoppelde servers
Verander de ip_forward instelling van false naar true en sla het bestand op via de knop Opslaan.

Start de server.

De volgende stappen moeten worden herhaald voor elke server die je in het configuratiebestand hebt gezet om te koppelen. Deze stappen worden nietop de bungeecord server uitgevoerd maar op de gekoppelde servers.
Start de server om de configuratiebestanden aan te maken.
Stop de server.
Klik links in de navigatiebalk op Bestanden.

Open het spigot.yml bestand.

Zet de instelling bungeecord van false naar true en sla het bestand op via de knop Opslaan.

Ga terug naar Bestanden.
Open het server.properties bestand.

Verander de optie online-mode van true naar false en sla het bestand op via de knop Opslaan.

Start de server.

Nu kan je jouw netwerk van servers joinen via het ip van de server waarop BungeeCord geïnstalleerd staat.

Bijgewerkt op: 28/12/2023