Hoe join ik mijn Minecraft server?

Druk op het connectie adres boven de console. Dit kopieert het connectie adres

Start je Minecraft Launcher op en selecteer de versie waarop jouw server staat in de launcher en start deze op.

Zodra je in Minecraft zit klik op "Samen spelen" of "Multiplayer" en daarna op "Server toevoegen" of "Add server" om jouw server toe te voegen aan je server lijst.

Vul hier bij Servernaam een naam voor je server in (dit mag alles zijn) en bij Serveradres het gekopieerde IP van jouw Minecraft server en klik op "Gereed".

Klik daarna dubbel op jouw juist toegevoegde server. Als het goed is join je deze nu. Mocht dit niet het geval zijn, kijk goed of jouw server aan staat, of je het goede IP hebt toegevoegd en dat je de goede versie gebruikt.

Bijgewerkt op: 27/10/2023