Wat zijn de mailserver gegevens voor jullie webhosting?

Heb je bij onlangs een webhosting pakket bij ons gekocht en wil je mailtjes gaan versturen vanuit een mailprogramma of vanaf jouw website? Waarschijnlijk heb je dan de SMTP gegevens voor jouw account nodig. Hieronder hebben we ze even voor je opgelijst:

Inkomende mailserver: (IMAP/POP3)

Host: mail.jouwdomein.nl (bijvoorbeeld: mail.kaashosting.nl)
IMAP Poort: 993
POP3 Poort: 995
Gebruikersnaam: email@jouwdomein.nl (bijvoorbeeld: support@kaashosting.nl)
Wachtwoord: het door jou ingestelde wachtwoord in cPanel voor het email account
Beveiliging: SSL/TLS

Uitgaande mailserver: (SMTP)

Host: mail.jouwdomein.nl (bijvoorbeeld: mail.kaashosting.nl)
Poort: 465
Gebruikersnaam: email@jouwdomein.nl (bijvoorbeeld: support@kaashosting.nl)
Wachtwoord: het door jou ingestelde wachtwoord in cPanel voor het email account
Beveiliging: SSL/TLS

Heb je nog meer gegevens nodig? Je kan in cPanel via het scherm 'Email Accounts' doorklikken naar het email adres waarvoor je de gegevens nodig hebt door op 'Connect devices' te drukken, daar staan bovengenoemde gegevens ook nog eens vermeld.

Bijgewerkt op: 27/02/2021