Artikelen over: Webhosting

Hoe kan ik composer gebruiken op cPanel?

Log in op cPanel (zie: Hoe log je in op cPanel?)

Druk onder de category ‘Advanced’ op ‘Terminal’ om naar de console voor jouw pakket te gaan.

Navigeer naar de map waar je wenst te gebruiken met het command ‘cd path/to/composer’. Dit is bijvoorbeeld ‘cd public_html/forum/’.

We maken een alias voor het composer commando. Dit kan met het volgende commando:
alias composer="php -d allow_url_fopen=1 -d detect_unicode=0 $(which composer)"

Druk op enter om het commando uit te voeren

Vanaf nu kan je wel het commando ‘composer’ gebruiken.

Type nu in de console ‘composer install’. Nu zal composer alle nodige bestanden downloaden.

Bijgewerkt op: 20/03/2019