Wat is view-distance en hoe pas ik dit aan zodat mijn server minder lagt?

Zoals je misschien wel weet kan je de view-distance (zichtafstand) in Minecraft bij de instellingen zelf aanpassen. Maar wat je misschien niet weet, is dat je dit ook algemeen op jouw server kan aanpassen. Erg handig om lag tegen te gaan! Hoe je dat doet en wat precies de voordelen zijn lees je hier in dit artikel.

Om natuurlijk jouw server instellingen aan te passen dien je ingelogd te zijn onder het juiste account en op de beheer pagina van jouw server te zitten. Klik hier om in te loggen en te navigeren naar jouw server.
Zodra je kaas-vers in jouw beheer paneel zit, navigeer je in de linker kolom naar het kopje Bestanden. Klik hier op.

Open het bestand server.properties door op de gele naam te drukken van het bestand. Het kan zijn dat je naar beneden moet scrollen in het overzicht van alle bestanden om dit bestand te vinden.

Zoek naar de regel view-distance. Deze staat standaard op 10. In dit artikel veranderen we deze naar 4. Pas dit aan en druk vervolgens op opslaan zoals in onderstaande video wordt gedemonstreerd.

View-distance op 4 zorgt voor een normaal zicht en de minste lag. Natuurlijk kan het altijd lager, maar dit beïnvloed naar onze mening de speelervaring te veel.

Nu we de view-distance hebben aangepast in het server.properties bestand, keer je terug naar de Console via het menu aan de linkerkant en start je de server opnieuw op.

Je bent helemaal klaar! De view-distance is succesvol ingesteld en ingeladen in jouw server. Kom je er toch niet helemaal uit? Dien dan een ticket in door hier te klikken.