Artikelen over: Minecraft

Wat is view-distance en hoe pas ik dit aan zodat mijn server minder lagt?

Zoals je misschien wel weet kan je de view-distance (zichtafstand) in Minecraft bij de instellingen zelf aanpassen. Maar wat je misschien niet weet, is dat je dit ook algemeen op jouw server kan aanpassen. Erg handig om lag tegen te gaan! Hoe je dat doet en wat precies de voordelen zijn lees je hier in dit artikel.

Om natuurlijk jouw server instellingen aan te passen dien je ingelogd te zijn onder het juiste account en op de beheer pagina van jouw server te zitten. Klik hier om in te loggen en te navigeren naar jouw server.
Zodra je kaas-vers in jouw beheer paneel zit, navigeer je in de linker kolom naar het kopje 'Configuratie'. Klik hier op.

Je bent er bijna! Scrol naar beneden en klik bij server.properties, rechts op 'Bewerken'.

Het is je gelukt! Welkom in de bewerkomgeving van het server.properties bestand. Net wat handiger en overzichtelijker dan het tekst bestand zelf. We moeten naar de wereld instellingen. Klik links in het menu op 'Wereld'.

Trots op je! Zodra je wat naar beneden scrolt zie je de instelling 'Zicht afstand' staan. Daaronder staat het invoerveld, verander dit getal naar '4'.


Kijkafstand op 4 zorgt voor een normaal zicht en de minste lag. Natuurlijk kan het altijd lager, maar dit beïnvloed naar onze mening de speelervaring te veel.

Zodra je de kijkafstand hebt aangepast scrol je helemaal naar beneden en druk je op 'Opslaan'.

Je bent er bijna! Het enige wat je hoeft te doen is terug naar de console te gaan en de server te herstarten.


Je bent helemaal klaar! De kijkafstand is succesvol ingesteld en ingeladen in jouw server. Kom je er toch niet helemaal uit? Dien dan een ticket in door hier te klikken.

Bijgewerkt op: 24/08/2021

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!