Wat is DNS?

DNS of ook wel Domain Name System is een systeem welke de mogelijkheid biedt om gemakkelijk een website te bezoeken zonder dat je een lang ip adres zoals 5.255.90.114 telkens dient in te typen. Dit door gebruikt te maken van domein namen. Een domein naam kan je kopen, om daaraan dan servers te koppelen.

Wereldwijd zijn er DNS servers welke jouw computer kan aanspreken om te achterhalen wat het ip adres van bijvoorbeeld kaashosting.nl is. Deze server heeft dat opgeslaan in jouw geheugen en zal dat jouw computer laten weten. Dit duurt maar 1 miliseconde. Maar toch slaat jouw computer dat voor een welbepaalde tijd op in zijn eigen geheugen zodat die miliseconde voor iets anders benut kan worden.

Bijgewerkt op: 04/04/2019