Wat is een Subdomein (srv record)?

Zoals veel van jullie weten maken wij bij kaashosting gebruik van subdomeinen.
Maar wat zijn dit nou precies?

Zoals je in ‘Wat is een domein’ hebt gelezen, is een domein bijvoorbeeld kaashosting.nl.
Subdomeinen betekenen eigenlijk ‘Delen van domeinen’, een voorbeeld van een subdomein is mijn.kaashosting.nl.
De ‘mijn’ die voor kaashosting.nl staat is het subdomein.
Je kan een subdomein in principe overal op richten, zoals op een Minecraft server, Teamspeak server of een website.

Wil je een gratis subdomein voor jouw Minecraft server?
Je kan hier een jouwserver.khplay.nl domein krijgen: IP veranderen (SRV record maken voor een Minecraft server)

Bijgewerkt op: 14/06/2019