Hoe koppel ik een domein aan een mail service?

Log in op cPanel

Navigeer naar Email Accounts

Klik op Add Email Account, bedenk een voorvoegsel voor je email (bijvoorbeeld reply@kaashosting.nl) en klik op Create Account
LET OP: Iedereen kan deze email zien, dus zorg voor een gepaste email.

Klik vervolgens bij het gemaakte email account op Connect Devices en klik op Set Up Mail Client

Je wordt doorverwezen naar een andere pagina, houdt deze geopend.
Nu nog het laatste onderdeel, het koppelen aan een mail service.

Klik op een van de mail services die je wilt instellen (staat die er niet tussen, ga naar Stap 7)

Volg de instructies die worden gegeven wanneer je de mail service aanklikt

Scrol op de pagina naar beneden tot je het kopje Mail Client Manual Settings hebt bereikt

Pak de gekleurde tabel en neem de waardes over

Mail Service Gmail instellen
Log in op Gmail en navigeer naar Settings (het tandwieltje)

Open het tabblad Accounts and Import en klik bij Send mail as op Add another email address

Je zal een paar gegevens moeten invullen, dat doe je bijvoorbeeld zo:

Klik op Next Step >> en verwijder de gegevens die je krijgt in het volgende scherm.

Vul bij SMTP Server de SMTP waarde in van Stap 7 in (Outgoing Server)

Vul bij Port de SMTP port in van Stap 7 in (Outgoing Server)

Vul bij Username de email die je hebt aangemaakt
In ons voorbeeld is dit reply@kaashosting.nl

Vul bij Password het wachtwoord in die je hebt ingesteld voor jouw email.
Dit is het wachtwoord van, in ons geval, reply@kaashosting.nl

Klik op Add Account en je hebt jouw domein gekoppeld aan Gmail!

Bijgewerkt op: 23/12/2018