Hoe koppel je een eigen domeinnaam aan jouw Minecraft server via cPanel?

Let op! Wij leveren geen cPanel meer bij losse domeinen. Indien je geen webhosting hebt, kan je het DNS beheer gebruiken via ons eigen Vulcan paneel. Zie hier voor het bijbehorende artikel: Hoe koppel je een eigen domeinnaam aan jouw Minecraft server via Vulcan?
Om dit artikel te volgen heb je de informatie nodig uit de mail "Jouw cPanel webhosting informatie" die je hebt ontvangen van ons.
Log in op cPanel met de gegevens die je via de mail hebt ontvangen.
Scrol een stukje naar beneden totdat je onder de categorie "Domains" de optie "Zone Editor" ziet staan en klik daar op.

Klik bij het domein dat je wilt bewerken op "Manage".

Klik op het pijltje naast "+ Add Record" en selecteer in het menu die verschijnt "Add SRV Record". Zodra je dit hebt gedaan zal er een nieuw vakje komen in je scherm.

Vul in bij "Valid zone name":
_minecraft._tcp.play.jouwdomein.nl.
(Vul bij "jouwdomein.nl." je eigen domein in).

Als je een andere TLD hebt dan .nl moet je natuurlijk jouw TLD daar invullen. Bijvoorbeeld .be of .com.
Bij TTL laat je 14400 staan. Mocht dit er nog niet staan kan je dit daar invullen.
Vul bij "Priority" 1 in.
Vul bij "Weight" 1 in.
Vul bij "Port" de poort van je eigen Minecraft server in. (Bijvoorbeeld 25565).
Vul bij Target het IP-Adres in van je eigen Minecraft server. (Bijvoorbeeld venus.kaashosting.nl).
Klik rechts op "Add Record".

Klaar! Het domein is binnen 24 uur bereikbaar.

Bijgewerkt op: 31/12/2021