Hoe koppel je een eigen domeinnaam aan jouw Minecraft server via Vulcan?

Om dit artikel te volgen heb je een actief domein nodig bij KaasHosting.
Log in op ons Vulcan paneel.
Navigeer via de navigatiebalk naar Domeinen

Klik op het domein die je wilt koppelen aan jouw Minecraft server.
Navigeer via het linker menu naar DNS

Klik rechtsboven op de knop + Een nieuw record maken.

Selecteer bij Type record de optie SRV en druk op Volgende.

Vul in het invoerveld Naam het volgende in:
_minecraft._tcp.play.jouwdomein.nl.
(Vul bij jouwdomein.nl. jouw eigen domein in).

Als je een ander domein dan een .nl hebt, vul je natuurlijk jouw TLD in. Bijvoorbeeld .be of .com.
Bij TTL laat je 14400 staan. Mocht dit er nog niet staan kan je dit daar invullen.
Vul bij Prioriteit 1 in.
Vul bij Gewicht 1 in.
Vul bij Poort de poort van jouw eigen Minecraft server in. (Bijvoorbeeld 25565).
Vul bij Doel het IP-Adres in van je eigen Minecraft server zonder de poort. (Bijvoorbeeld venus.kaashosting.nl).

Als het goed is ziet het nieuwe SRV-record er nu zo uit, met natuurlijk jouw eigen data.

Klik rechtsonderin op Maak.

Klaar! De server is binnen 24 uur bereikbaar via het ingestelde domein.

Bijgewerkt op: 28/12/2023