Hoe verander ik mijn Minecraft server versie?

Ontdek handige stappen om soepel tussen Minecraft-serverversies te schakelen voor de ultieme spelervaring. Of je nu de nieuwste functies wilt uitproberen of mod-compatibiliteit wilt verbeteren, hier vind je praktisch advies voor een vlotte overgang.

Ga naar jouw serverlijst en log in met jouw login gegevens.
Klik op de server waarvoor je de versie wenst te veranderen.
Druk in de linker kolom op Versie.

Staat het type of versie niet in onze lijst? Maak dan een versieverzoek aan en we voegen het meteen toe! Druk daarvoor op de Versieverzoek maken knop die je onderin zit in de gele melding.

Kies het Type versie dat je wenst te gebruiken. Je kan rechtbovenin zoeken naar een versie of door middel van de Volgende knop navigeren in het menu. In ons voorbeeld zoeken we naar Paper. Druk na de selectie op Volgende rechtsonderin.

Selecteer nu de Versie die je wilt van het gekozen type. Ook hier kan je weer rechtsboven zoeken of via de Volgende knop navigeren in het menu. In ons voorbeeld zoeken wij naar versie 1.19. Druk na de selectie weer op Volgende rechtsonderin.

Kies als laatste wat er moet gebeuren met de gegevens van jouw server. Je hebt hierin de keuze uit 3 opties. Maak een keuze en druk op Volgende. Wij kiezen ervoor om alle bestanden te verwijderen.

Niets doenArchiveer bestandenBestanden verwijderen
Laat elk bestand op mijn server zoals het is.Verplaats mijn bestanden naar een aparte map op mijn server.Verwijder alle bestanden van mijn server voordat ik de nieuwe versie installeer.

Je ziet nu een samenvatting van de wijziging die je wilt gaan doorvoeren. Controleer of alle opties naar wens zijn en druk vervolgens op Installeer opnieuw. Is er iets niet naar wens? Druk dan op Vorige en pas aan waar nodig. Zodra je op Installeer opnieuw drukt, zal de server enkele seconden niet bruikbaar zijn zodat de wijziging zo goed mogelijk kan worden doorgevoerd.

Belangrijk: Gedurende het proces van het upgraden van de serverversie is tijdelijk geen toegang mogelijk tot de console. Zodra de versie-upgrade succesvol is voltooid, wordt de toegang tot het controlepaneel automatisch hersteld. Ervaar je fouten of problemen? Klik hier om een ticket in te dienen. We staan klaar om je verder te helpen.