Let op! Jouw server moet op Spigot of Craftbukkit staan om deze plugin te laten werken.
Ga naar jouw serverlijst en log in met jouw login gegevens.
Klik op de server waarop je dynmap wil installeren.
Klik op "Stop" om de server uit te zetten.
Klik in de bovenste balk op 'Poorten'.

Kies een willekeurige poort uit de lijst onder 'Voeg nieuwe poorten toe' en klik op opslaan.

Kopieër de zojuist toegevoegde extra poort (let op: dit is niet de primaire poort).

Installeer Dynmap via de plugin lijst. Dat doe je zo: http://kaas.gg/plugin. Of handmatig via het bestandsbeheer of SFTP.
Klik op "Start" om de server op te starten.
Klik op 'Bestanden', daarna op de map 'Plugins', vervolgens op het mapje 'dynmap' en ten slotte op het tekst bestand 'configuration.txt'.

Scrol naar regel 318 (dit zie je links naast de tekst) zodat je uit komt bij "webserver-port: 8123".

Vervang "8213" door de aangemaakte, gekopieërde poort en klik op opslaan.

Ga terug naar je 'Console' via de bovenste balk en (her)start je server.
Ga naar: https://tools.kaashosting.nl/srv/, vul jouw server-ip in zonder de poort en klik op "check". In deze uitleg werken we met het voorbeeld-ip: sedna.kaashosting.nl.

Plak de zojuist ingestelde poort van de dynmap achter jouw IPv4 adres gescheiden met een ":" in een browser om naar jouw Dynmap te gaan. Bijvoorbeeld: 88.99.215.93:25650.

Klaar! Dynmap is nu geïnstalleerd en juist geconfigureerd.