Slots staan gelijk aan het aantal spelers dat op jouw server kunnen spelen op hetzelfde moment. Logischerwijs zal jouw server meer ram nodig hebben naarmate dat je meer spelers op jouw server hebt op een bepaald moment.

Let op: het is niet omdat je bijvoorbeeld 100 slots hebt ingesteld dat jouw server die 100 spelers op eenzelfde moment zal aankunnen. Indien er veel spelers op eenzelfde moment online zijn en je ondervindt lagg, dan is de kans groot dat jouw server op zijn limiet zit op vlak van RAM geheugen.