Artikelen over: Algemeen

Hoe maak ik een printscreen?

Soms is het handig om gewoon even een afbeelding maken van iets wat op uw beeldscherm staat. Een printscreen maken wordt dat genoemd, ofwel een screenshot of beeldschermafdruk maken.


Druk de toets Print Screen op het toetsenbord in.
Met het indrukken van deze knop wordt een printscreen gemaakt van het hele beeldscherm, welke op het Klembord van Windows wordt geplaatst. Dingen die door Windows op het Klembord geplaatst worden, kunnen bijvoorbeeld gekopieerd worden naar een andere app.
Dat gaan we doen. De standaard app voor het bewerken van afbeeldingen in Windows is van oudsher de app Paint. Open dit programma.
Zodra je de app Paint hebt gestart en vervolgens de toetscombinatie Ctrl+V (Plakken) drukt dan zal de zojuist gemaakte printscreen zichtbaar worden en kan je bewerkingen gaan doen op de printscreen, bijvoorbeeld opslaan als een bestand op de computer.
Druk hiertoe de toetscombinatie Ctrl+S (Opslaan). Dubbelklik vervolgens op de map waarin je de printscreen wilt opslaan ( bijvoorbeeld Afbeeldingen), geef de printscreen een passende naam en klik op de knop Opslaan.

Bijgewerkt op: 11/06/2018

Was dit artikel nuttig?

Deel uw feedback

Annuleer

Dankuwel!