Wat is een Minecraft plugin?

Elke professionele server tegenwoordig maakt gebruik van plugins, maar wat zijn het nou precies?

Een plugin kan je eigenlijk zien als een toevoeging aan Minecraft.
Zo een toevoeging kan een commando, een scoreboard, chatkleuren of gewoon een hele minigame zijn.
Met plugins kan je de hele speelervaring van Minecraft veranderen, precies zoals jij dat wil.

Om gebruik te maken van plugins kan je niet een normale Minecraft server gebruiken, je moet hiervoor een aangepaste versie gebruiken.
De twee meest bekende aangepaste versies zijn Spigot en Bukkit.
Door een van deze te gebruiken in plaats van ‘Vanilla’ Minecraft maak je het mogelijk om plugins te installeren.

Je kan plugins vinden op Spigot en CurseForge.

Bijgewerkt op: 04/06/2018