Wat is cloud?

Als je een minecraft server koopt, dan krijg je steeds een cloud pakket van ons in plaats van een traditionele (losse) server. Maar wat is een cloud pakket precies?

Bij cloud is het zo dat je een hoeveelheid ram koopt, welke je zelf kan verdelen over een ongelimiteerd aantal server. Zo kan je makkelijk een server aanmaken en al weer een uur later verwijderen.
Elke keer dat je een server aanmaakt zal ons systeem nagaan op welke node van ons het minst servers staan en zal daar uiteindelijk jouw server installeren. Dat zorgt er voor dat jouw servers verdeeld staan over ons netwerk en je niet op elke server last hebt van een mogelijke storing of een onderhoud.

Bijgewerkt op: 27/06/2019