Artikelen over: ARK: Survival Evolved

Hoe voeg ik mods toe aan mijn ARK server?

Ga naar jouw serverlijst en log in met je login gegevens.
Klik op jouw ARK server.
Zoek op het internet naar jouw mod. In dit geval zullen we als voorbeeld de welbekende mod S+ installeren.
Kopieër het ID van de mod. Dit kan je vinden in de link welke helemaal bovenaan de pagina zichtbaar is. Een voorbeeld van een link kan je hieronder vinden. Bij S+ is het ID 731604991.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=731604991

Druk in de linker balk op 'Configuratie'.

Kies dan voor het bestand 'GameUserSettings.ini' door naast de naam van het bestand op 'Bewerken' te drukken.

Druk in de linker kolom van dit venster op 'Mods'.

Zet een komma naast het id welke als laatst ingegeven is indien de komma er nog niet staat.

Plak het id na de komma op het einde van het veld.
Druk onderaan de pagina op 'Opslaan'.

(Her)start jouw server om de mod te laten installeren.

De laatste versie van de mod wordt nu bij het opstarten op jouw server geïnstalleerd.

Bijgewerkt op: 13/02/2022