Hoe werkt het taakbeheer?

Het taaktype "Verstuur commando" is voor alle commando's die je in de game door de console kan laten uitvoeren. Het kan dus zijn dat sommige commando's niet uitgevoerd kunnen worden aangezien deze alleen maar door een speler kunnen worden uitgevoerd.
Het taaktype "Verstuur power optie" is letterlijk voor de power opties. De power opties zijn: "start", "stop" en "restart". Dus voor het opstarten van je server, het uitzetten/stoppen van je server en het herstarten van je server.
Ga naar jouw serverlijst en log in met je login gegevens.
Klik op de server waarvoor je een geplande taak wilt aanmaken.
Klik op "Taken" in de linker kolom.

Klik op "Nieuwe taak maken"

Selecteer wanneer je deze taak uitgevoerd wilt hebben. Wil je deze bijvoorbeeld iedere dag van de week laten uitvoeren of ieder uur? Selecteer dan met je shift-knop alle dagen. In het voorbeeld stellen we in dat de server iedere dag om 02:00 's nachts de taak uitvoert.

Selecteer welk type taak je uitgevoerd wilt hebben. In het voorbeeld hebben we een power taak geselecteerd.

Vul bij het vakje "Taakinhoud" de taak in die jij uitgevoerd wilt hebben. In het voorbeeld hebben wij de power taak "restart" ingevuld zodat de server gaat herstarten op het ingestelde tijdstip.

Klik als je alles hebt geselecteerd en ingevuld naar wens op de knop "Maak taak". De taak zal nu iedere keer wanneer jij hebt ingesteld uitgevoerd worden.

Wil je de taak verwijderen? Dan kan je dit doen door in de lijst met alle aangemaakte taken op het prullenbakje te klikken.

Bijgewerkt op: 30/12/2021